En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarkaloriın elden çatı dışına açılması gerekir.

Kadim kuruluşlarda bina dışlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni dokumalarda (meslek, kırmızıışdataş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Bu nedenle yangın kaynaklı birey zayiatı yaşanmaya devam etmekte ve bu hesap yangın merdiveni imalatı yürekin gereken özenin gösterilmesi icap ettiğini demıtlamaktadır. 

Bu makalede, katlanabilir yangın merdivenlerinin kesinlikle çkızılıştığını, avantajlarını ve illet bu merdivenleri yeğleme etmeniz gerektiğini ilimlı bir şekilde ele alacağız.

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri yüksek öfkee dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında pekâlâ kaymayı önleyecek bir gereç kullanılmalıdır.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden strüktürlmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 an olmalıdır.

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler kabul edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

Yangın bapsı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseriyetle endüstriyel tesislerde dü farklı sahaı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu hazırlamak sinein kullanılmaktadırlar.

Yangın merdivenlerinin üst kısmında esrar boşaltma sistemleri bulunmalıdır. Bu sistemler, yamanın tahliyesini katkısızlayarak insanoğluın elan emin bir şekilde boşaltma olmasına yardımcı

Hiçbir Kanatlı Yangın Kapıları; Birlik kanatlı tasar çizimıyla, yurt mekanlarda da kullanımı kolaylaştırırken, yangın anında güvenli bir çıkış sağlar.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına için muayyen yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) belli durumlara gereğince TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

çatı muhtevai yangın merdivenleri, insanoğluın hızlı ve güvenli bir şekilde boşaltma edilmelerini katkısızlar ve ivedi durumlarda yangın emniyetliğini pozitifrır.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan gestaltlabilmekle baş başa henüz çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun omurga nedeni mekân yitirilmesine nitelik vermemesi ve daha azca maliyetle çalışmain Yangın Kapısı tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan eklendikten sonra yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

Report this wiki page